Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Korpa

Korpa je prazna

Priprema kože za sunčanje

Priprema kože za sunčanje

Letnja nega kože počinje pre leta

 Priprema kože za leto je jako važna, pogotovo u prolećnom periodu je potrebno negovati kožu sa adekvatnim prirodnim i biljnim sastojcima koji će koži tokom leta omogućiti da sačuva tonus, vlažnost, elastičnost, svežinu i zaštitnu barijeru od spoljašnih štetnih faktora. Veoma je važno da se koža u prolećnim danima adekvatno pripremi za visoke temperature i izlaganje suncu, jer su visoke temperature dodatni stres za kožu, a sunčevi zraci ubrzavaju starenje kože i stvaranje bora.

  1. Uradite piling

Piling je najbolje uraditi pre leta i velikih vrućina kako bi koža blistala tokom celog leta. Piling pomaže da se uklone mrtve ćelije koji se nalazi na površini i na taj način omogućava čišćenje pora, disanje kože i hidrataciju. Sparkle šećerni piling u sebi sadrži shea puter koji na površini kože formira satenski zaštitni film čime se smanjuje hrapavost, suvoća i prekomerno ljuskanje, pružajući efekat nahranjene i negovane kože. Ukoliko se redovno i pravilno radi, piling čisti, hidrira i daje koži svežiji izgled, čineći je mekšom i glatkom.

  1. Priprema kože za sunčanje hidratacijom

Hidrirana koža je mnogo pripremljenija za duže izlaganje suncu, nego što je to slučaj sa dehidriranom kožom. Redovna nega prirodnom hidratantnom kremom za lice, ali i redovno praktikovanje jutarnje i večernje rutine nege lica, mogu značajno unaprediti kvalitet kože i učiniti je hidriranijom, a samim tim i zahvalnijom za izlaganje sunčevim zracima. Potrebno je koristiti lagane kreme za lice, masnije kreme se ne preporučuju jer imaju tendenciju da zapuše pore i onemoguće disanje kože. Leti jako važno nakon kreme za lice naneti i kremu sa zaštitnim faktorom.

Osim lica, ne treba zaboraviti ni na kožu tela, pa je redovno korišćenje hidratantne kreme za telo vrlo preporučljivo za pripremu kože za letnju sezonu i sunčanje. Sparkle krema za telo – Souffle je idealan za hidrataciju tela, a takođe i zaglađuje kožu, nakon čega kožu ostavlja svilekastom, mekom i blistavom, sa zdravim sjajem zahvaljujući vitaminima A i E kao i bisernim prahom. Takođe sadrži i protein pirinča koji sprečava i nadoknjađuje izgubljenu vlagu.

  1. Korišćenje kreme sa zaštitinim faktorom

Tokom leta, uz uobičajenu negu, obavezno koristite kreme sa jakim zaštitnim faktorom (minimum 30 SPF). Oštećenja koje jaki sunčevi zraci mogu napraviti na koži mogu dovesti do ozbiljnih posledica, zato je ne izlažite suncu, posebno ne u periodu kada je ono najjače (od 12h do 16h). Proizvode za sunčanje obavezno kombinujte sa kremama koje sadrže zaštitni faktor i nikada ne ostavljajte kožu izloženu suncu bez ikakve zaštite.

  1. Nega usana

Nikako ne zaboravite na negu usana. Ultraljubičasto zračenje može izazvati suvoću  i pucanje usana na isti način kao što šteti i ostatku vaše kože. Usne zahtijevaju posebnu negu jer nemaju lojne žlezde koje izlučuju esencijalne masti, a ujedno, usne zadržavaju manje vlage. U svakodnevnoj nezi koristite balzame (Sparkle stik za usne), a jednom nedeljno odradite i piling usana (Sparkle piling za usne).

  1. Oči su posebno osetljive na jake sunčeve zrake

Kvalitetnu i prirodnu kremu za područje oko očiju (uskoro u ponudi), trebalo bi da koristite i tokom letnjih dana, jer je ovo područje posebno nežno. Ako se izlažete jakom suncu, oči obavezno dodatno zaštitite naočarima za sunce sa UV zaštitnim staklima.

  1. Obratite pažnju na stopala i ruke

Letnja nega kože podrazumeva i brigu o stopalima i rukama. Ruke je potrebno mazati kremom (Sparkle krema za ruke – urea) nekoliko puta dnevno, dok stopala treba mazati svake večeri nakon tuširanja. (Sparkle puter za negu stopala). Puter za stopala sa ureom deluje tako što razgrađuje mrtve ćelije nakupljene na površini kože, a ima i svojstvo da privlači molekule vode i zadržava ih u gornjim slojevima epiderma.

  1. Maslac za brže tamnjenje

Kad ste kožu zaštitili, pripremili i navikli na sunce, nakon nekoliko dana, ukoliko želite dodatnu i jaču bronzanu nijansu možete krenuti sa proizvodima za brže tamnjenje. Ovi proizvodi ne sadrže zaštitni faktor i njihova zajednička upotreba je obavezna. Ovi proizvodi uglavnom bi trebalo da sadrže najveći procenat ulja i to ulja šargarepe, oraha, kakao puter, maslinovo ulje, ulje semenki maline i druga.

Sparkle maslac za brže tamnjenje hrani kožu, poboljšava njenu elastičnost i čuva njen zdrav i sjajan izgled. Maslac je pogodan za suvu i osetljivu kožu jer sadrži prirodne sastojke i ulja koja su spomenuta u tekstu. Posebnost proizvoda za ubrzano tamnjenje je to što sadrži beta-karoten. Reč je o biljnom pigmentu koji se najčešće dobija iz šargarepe. Zahvaljujući beta-karotenu melanin se maksimalno "izvlači" na površinu kože, zbog čega se neće "obojiti" samo površinski sloj, nego će koža prirodno potamniti i to brže nego inače.

Velika prednost ovog proizvoda jeste to što sadrži vitamin E, koji je jak antioksidans i štiti ćelije od oksidativnog stresa koji je najčesće prouzrokovan slobodnim radikalima, koji nastaju pri dejstvu UV zračenja.

 Prirodna i blagotvorna Sparkle kozmetika u svom asortimanu ima sjajne proizvode koji će obnoviti ćelije Vaše kože i postarati se za to da budu snažne i na taj način će se izboriti sa svim vremenskim uslovima. Odsustvo štetnih sastojaka u našoj kozmetici, kao što su: veštački mirisi, boje, parabeni i silikoni, blagotvorno će delovati na Vašu kožu održavajući je negovanom, zdravom, blistavom i elastičnom i tokom toplih, letnjih dana.

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Ostavite komentar

Imajte na umu, da kometari moraju biti odobreni pre nego što se objave